дизайн1дизайн2

Преставление апостола и евангелиста Иоанна Богослова

26-September

канон

Сын рыбаря Зеведея; возлюбленный ученик Спасителя и свидетель важнейших дел и событий Его жизни; проповедывал слово Божие в Иерусалиме, в Ефесе и других городах; претерпел за это много страданий; был в заточении на о.Патмосе, где и написал, по откровению Божию, святую книгу "Апокалипсис", т.е. Откровение о будущих судьбах Церкви и мира. Кроме сего, по внушению Духа Святаго, он написал св. Евангелие и три послания. В Евангелии св. Иоанн называет Сына Божия, Иисуса Христа, Богом-Словом, почему и сам называется "Богословом"; а в посланиях призывает нас жить в мире между собою и любить друг друга. Скончался он в Эфесе, в начале 2-го века, на 94 г. жизни.

русскийславянский

глас 2
Апостоле, Христу Богу возлюбленне, ускори избавити люди безответныя, приемлет тя припадающа, Иже падша на перси приемый: Егоже моли, Богослове, и належащую мглу языков разгнати, прося нам мира и велия милости.

Слава

глас 2
Величия твоя, девственниче, кто повесть? Точиши бо чудеса, и изливаеши исцеления, и молишися о душах наших, яко Богослов и друг Христов.

Величание

Величаем тя, апостоле Христов и евангелисте Иоанне Богослове, и чтим болезни и труды твоя, имиже трудился еси во благовестии Христове.

Молитва